Monday, March 29, 2010

Keerame edasi ja keerame tagasi

Mulle ei meeldi kellakeeramine üldse! See surkimine sügisel ja kevadel. Tekitab lisastressi ainult, sest see on veel üks asi, mida meeles pidada, et mitte tööle hilineda ega muud sellist. Lisaks ajab sassi ka tavapärase elurütmi, organism peab jälle ümber harjuma, kuna ärgata jms. Lisaks on see lihtsalt tüütu- kontrolli kõik kellad üle, arvutid vahetavad üldiselt ise kellaaja ära, aga telefon mitte, teisi kellasid tuleb ka keerata ja alati jääb mõni keeramata...

Ma ei saa eriti selle mõttekusest aru. Mis vahet seal on, mis kell Päike tõuseb? Ta ei jääks tõusmata ka siis, kui meil kellasid üldse poleks! Kes tahab Päikesega tõusta suvel, palun tehke seda. Mismõttes "õhtul läheb vara pimedaks" kui kella ei keera? Me mõõdame jah aega, aga mis tähtsust sel on, mis kell Päike loojub? Ta loojub nagunii, me ei saa päeva pikemaks teha. Öö ei jää tulemata.

Lennuplaanid jm rahvusvahelise transpordi plaanid ajaks see küll sassi, kui me kella ei keeraks. See on vist ainuke argument, mille puhul ma pooldajatest aru saan. Aga millegipärast on vähe pooldajaid, kes selle välja toovad, peamine põhjus tundub ikka see olevat, et "vara läheb pimedaks, kui kella ei keeraks"...

Mäletan, kui mõne aasta me EI keeranud kella. Küll oli hea ja lihtne elada ja koolis käia. Ei mingit probleemi, et kord ei jää õhtul magama või et ärkaks liiga vara... Nüüd ma muidugi pole enam tüüpiline koolilaps, aga see ei tähenda, et mulle oleks kellakeeramine järsku meeldima hakanud.

1 comment:

  1. maltal on see päris mõtekas, kuna siin loojub päike ka südasuvel vara ning ka pimedus saabub väga kiirelt (on juba kott-pime umbes kell 9 õhtul). aga muidu on segane muidugi, et mispidi nüüd tuleb kella keerata.

    ReplyDelete